Nieuws
Initiatief Schakenbosch wacht nog steeds

Er is nog steeds geen overeenkomst tussen de eigenaar/ontwikkelaar van landgoed Schakenbosch en het burgerinitiatief voor een wijkleercentrum als buurthuis in de Hulp en Heilkerk en het Veurhuis op het terrein.

Dat heeft initiatiefnemer Hans van Ierland laten weten. De overeenkomst zou in december 2017 al gesloten worden. Komende week zit de initiatiefnemer weer met de eigenaar/ontwikkelaar van Schakenbosch om tafel.

De gemeenteraad gaf op 12 december 2017 aan het idee van Van Ierland te steunen. B&W werden verzocht om de uitvoering ervan ‘te verkennen’. De gemeente heeft nu een procescoördinator aangesteld die het burgerinitiatief begeleidt langs de verschillende beleidsterreinen.

Hans van Ierland is ontzettend blij met de procescoordinator: ,,Het gaat in ieder geval inzichtelijk maken op welke aspecten we knelpunten kunnen verwachten. Antwoorden en oplossingen verwacht ik nog niet direct. Hiervoor zou het handig kunnen zijn om naar oplossingen in andere gemeenten te kijken. Maar ook dat zie ik als een gezamenlijk proces.’’

De initiatiefnemer heeft inmiddels een aanvraag voor subsidie als stadslab bij het Stimuleringsfonds creatieve industrie ingediend. Een stadslab is een creatieve broedplaats en leeromgeving waar geëxperimenteerd kan worden met het ontwikkelen van vernieuwende oplossingen voor ruimtelijke en sociaal-maatschappelijke opgaven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter