Nieuws
Huygens Festival Amuse verdient vervolg

De Huygens Festival Amuse in de Franse Kerk in Voorburg was een groot succes. De vijf verschillende optredens gaven een mooie impressie van wat het Huygens Festival op op 7, 8 en 9 september dit jaar te bieden heeft. De reactie van het publiek na afloop was unaniem: dit smaakt naar meer.

De eerste van de vijf muzikale amuses die werden aangeboden was een improvisatie op een melodie van Constantijn Huygens door burgemeester Klaas Tigelaar op het kerkorgel. Daarna was het beurt aan de drie jonge violistes en de celliste van het Hadriani Kwartet met werk van Vivaldi.¬†Windkracht 10 stond vervolgens op het programma, maar dan in kleine bezetting met drie klarinetten (‘Windkracht 3’), zij speelden vijf nocturnes van Mozart. Het The Hague Hungarian Choir was ook in kleine bezetting aanwezig en bracht een aantal lied- en koorstukken ten gehore. Zij besloten hun amuse met het prachtige ‘Esti Dal’ (Avondlied) van Zoltan Kodaly.

Als laatste amuse was het de beurt aan CodeKlavier. CodeKlavier integreert programmeren met pianomuziek. Dat is op zichzelf al verrassend, maar door dat op muziek van Huygens te doen, werd de verrassing nog groter.

Voorzitter Annet Weijermars gaf in haar openingswoord aan dat het bestuur van het Huygens Festival met het organiseren van deze Amuse een voorproefje wil geven van het driedaagse Huygens Festival in september. Het Huygens Festival zoekt daarbij de samenwerking met allerlei partijen om tot een gevarieerd en aantrekkelijk programma te komen. Met de Amuse werd bijvoorbeeld de koppeling gelegd met de Open Orgeldag op 8 september in de Oude Kerk.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter