Nieuws
Voorburgs kunstwerk in tv-programma

De in het water van het Waterspoorpark in Voorburg drijvende rood stalen kroon en olifant zijn onderwerp van het tv-programma ‘Van onze Centen’ (SBS6), gemaakt door Simpelmedia in Amsterdam. Het programma heeft de vaak pijnlijk knullige verspilling van belastinggeld motto.

De kroon en olifant zich kingsize. Ze moeten herinneren aan de dierentuin die de Oranjes hier ooit hadden. Het kunstobject is gemaakt door een onderaannemer die bij de aanleg van het Waterspoorpark is betrokken.

De kosten, 80.000 euro, zaten echter in de aanneemsom verwerkt. De kosten waren ver boven het eerder geraamd bedrag van 21.000 euro. Inmiddels ligt de olifant al een maand op de kant omdat deze lekte. Volgens de gemeente betaalt de onderaannemer de reparatie zelf.

Wanneer het Voorburgse kunstwerk te zien is in het tv-programma is nog niet zeker. Waarschijnlijk wordt dat 6 april; twee weken na de gemeenteraadsverkiezing van 21 maart.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter