Nieuws
Wijkvereniging Damsigt trekt in bij scouting

Een groep van 20 vrijwilligers heeft de inboedel van de wijkvereniging Damsigt verhuisd naar het onderkomen van scouting Hubertus Brandaan. Het wijkgebouw De Boot aan de Duivesteijnstraat in Damsigt wordt in de komende maanden volledig verbouwd. ,,Het pand is 30 jaar oud en voldeed niet meer aan de eisen van de tijd”, aldus voorzitter Stijn Strous. Met de inzet van vele vrijwilligers in de wijk zijn plannen gemaakt en fondsen geworven. ,,Het is ongelooflijk hoe buurtbewoners de schouders eronder zetten. Dan ontdek je hoeveel verschillende talenten er in een wijk zijn: bouwers, architecten, communicatie deskundigen of gewoon enthousiaste sjouwers en klussers.”

Omdat het wijkgebouw de komende vier maanden niet gebruikt kan worden, heeft de wijkvereniging aangeklopt bij scouting Hubertus Brandaan. Hun clubhuis aan de Vliet biedt voorlopig onderdak aan activiteiten van de wijkvereniging, zoals de bridge avonden en aan kinderopvang organisatie Partou. De wijkvereniging is onder de indruk van de hulpvaardigheid van de scouts. Strous: ,,Wat een mentaliteit. Voor elk probleem een oplossing. In Rotterdam hebben ze daar een gezegde voor.” De koffie ochtend van de wijkvereniging wordt voorlopig gehuisvest bij tennispark Overdam.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter