Nieuws
Nog eens 66.000 euro voor Cartouche

Nadat de gemeente hockeyvereniging Cartouche al had voorzien van kredieten ter waarde van 265.000 euro voor het aanpassen van een tweetal velden, heeft het Raadhuis nu besloten aan die rekening nog eens 66.000 euro toe te voegen. Dat bedrag komt uit de financiële reserve van de gemeente. Met het geld hoeft Cartouche niet langer de afschrijving te betalen van een in 2014 voor korfbalvereniging SEV aangelegd veld op sportpark Duivesteyn. SEV hield er in 2017 mee op.

Nu Cartouche de financiële last voor het SEV-veld niet meer hoeft te dragen, kan dit veld  omgebouwd worden tot kwart hockeyveld voor gehandicapte hockey’ers en pupillen. Cartoche is bovendien in staat een huurverhoging van 8280 euro ex btw vanwege de ombouw van het veld, te gaan betalen. Eerder claimde de vereniging met zo’n 2000 leden dat niet te kunnen dragen. Voor  de ombouw van een ander veld naar waterveld gaat de huur met bijna 9900 euro per jaar ex btw omhoog.

De gemeenteraad is gisteravond unaniem akkoord gegaan met de nu gekozen oplossing.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter