Nieuws
Gemeente wil niets weten van geheimzinnigheid

De gemeente wil niets weten van geheimzinnigheid rond het plan-Waaijer voor herontwikkeling van het gebied achter de gevels van Herenstraat 42 en omliggende panden in Voorburg. Vragen daarover van Vlietnieuws bestempelt de gemeente als ‘niet van toepassing’.

Aanleiding voor de vragen was de houding van de gemeente inzake verslagen van de zogenoemde klankbordgroep over het plan. Daarin zitten omwonenden en ondernemers samen met mensen van Waaijer, de architect, investeerder Hoogvliet beheer en de gemeente.

Volgens de gemeente kon men de verslagen niet openbaar maken omdat het beraad van de klankbordgroep een zaak van Waaijer zou zijn. Dit ondanks het feit dat de gemeente en Waaijer eerder hebben afgesproken samen op te trekken en de klankbordgroep een voorstel was van de gemeente dat Waaijer heeft geaccepteerd.

Op de vraag waarom de gemeente het initiatief aan Waaijer laat antwoordde het Raadhuis: ‘In de basis is het plan een initiatief van een derde, waaraan de gemeente meewerkt door de voorgenomen verkoop. Waaijer ziet het belang van een klankbordgroep en ook de architect heeft goede ervaringen met het participatietraject. De aanpak die de gemeente voorstelde is omarmd door Waaijer’.

Dat de gemeente eerder verklaarde dat er inzake het plan ‘niets’ geheim was (dus ook niet de verslagen, red.) leidde tot het volgende antwoord: ‘De verantwoordelijkheid voor de verslagen ligt bij Waaijer. Het is niet aan de gemeente deze te verstrekken’.

Op de vragen ‘Indien zaken nu toch geheim zijn, wie heeft daartoe besloten en wanneer?’; ‘Wat is de reden van geheimhouding?’ en ‘Waarom wordt er zo geheimzinnig gedaan over een project dat volgens de gemeente van groot belang is voor het Huygenskwartier in het bijzonder en Leidschendam-Voorburg als geheel?’ kwam telkens ‘n.v.t.’ als reactie: niet van toepassing.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter