Nieuws
Spoorwerk op 17 locaties tussen Den Haag, Rotterdam en Utrecht

Het was lang niet voor iedereen een lang vrij Hemelvaartsweekend. ProRail bijvoorbeeld was samen met aannemers vier dagen lang dag en nacht aan het werk op zeventien plaatsen tussen Den Haag/Rotterdam en Utrecht. De meest in het oog springende werkzaamheden waren het groot onderhoud van de Hefbrug in Gouda, de bouwwerkzaamheden aan het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer, een make-over van station Rotterdam-Alexander en de vervanging van een hogesnelheidswissel bij Gouda Goverwelle. Tussen Rotterdam en Gouda werden onder meer wissels, rails en bovenleiding vervangen. ProRail is bezig met de grootste vernieuwingsoperatie sinds het ontstaan van het Nederlandse spoorwegnet. Ook het spoor in de driehoek Den Haag, Rotterdam en Utrecht is aan vernieuwing toe. Dit is nodig om storingen zo veel mogelijk te voorkomen en om het treinverkeer op de langere termijn veilig en betrouwbaar te houden. Ook na het Hemelvaartweekend wordt het komend jaar nog geregeld aan het spoor op dit traject gewerkt. (foto’s ProRail)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter