Nieuws
Boek over straatmuzikant Chuck Deely

Aanstaande zaterdag 16 juni verschijnt bij de Haagse uitgeverij U2pi het boek ‘Chuck was in Den Haag’, geschreven door Ineke Bosman. Op de oude plek van straatmuzikant Chuck, voor de ingang van de Bijenkorf aan de Grote Marktstraat, wordt om 12.30 uur het eerste exemplaar aangeboden aan de Haagse wethouder van Sociale Zaken, Bert van Alphen. De presentatie wordt muzikaal omlijst.

,,Ik ontmoette Chuck op straat. Het was juli 2016. Toen hij vanuit zijn zittende positie naar me opkeek om mijn groet te beantwoorden zag ik zijn ogen en vond ze opmerkelijk. Intens, intelligent en kwetsbaar. ‘Waar kom je vandaan?’ ‘States’ ‘My husband too. Where exactly?’ Ik vroeg hem bij ons te komen eten.”

Zo ontstond het eerste contact tussen de auteur Ineke Bosman en Chuck Deely, de straatmuzikant die jarenlang de Haagse binnenstad deed opleven met zijn muziek. Ineke bouwde een vertrouwensband met Chuck op en interviewde hem over zijn bijzondere leven.

In dit levensverhaal worden veel vragen beantwoord over de man die op straat speelde voor geld om te overleven, maar niet dakloos was. De reden van zijn vertrek uit Amerika; zijn ene grote liefde; zijn drugsgebruik, zijn muzikale kwaliteiten; de Haagse Popprijs en een pop-up concert met het Haagse Residentie Orkest, alles komt aan bod.

Zijn plotselinge overlijden deed bijna de hele stad even in rouw onderdompelen. Handen werden ineengeslagen om Chuck een waardig afscheid te geven. Den Haag liet zich van haar beste kant zien. De auteur sprak met veel mensen die een rol hebben gespeeld tijdens en na Chucks leven, waaronder familieleden in Amerika. Daarvan zijn de verhalen aan dat van Chuck zelf in dit boek toegevoegd.

De opbrengst van dit boek komt ten goede aan Stichting Clear Mind. Een vrijwilligersorganisatie in Ghana die ex-verslaafden weer een nieuw toekomstperspectief biedt. www.operationclearmind.com

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter