Nieuws
Florence Foto Studio voor 60+

Florence biedt in samenwerking met de bibliotheek de Florence Foto Studio aan. Vanwege het grote succes van de vorige twee series, geeft Ruud van den Houte de volgende fotocursussen in de bibliotheek in Voorburg: Studio nr. 1 (basis), Studio nr. 2 (vervolg).

Cursus nr. 1 start op woensdag 11 juli. Cursus nr. 2 start ook op die dag. De nr. 2 cursus is bedoeld voor de cursisten die eerder de cursus nr. 1 volgden.

,,Iemand hoeft geen fotograaf te zijn om zich voor de Florence Foto Studio op te geven”, vertelt Ruud. ,,Je moet alleen van fotograferen houden. Of je nu fotografeert met een compactcamera, een systeemcamera of een spiegelreflexcamera, het type camera maakt niet uit. Het gaat om de gedeelde interesse.” Los van het fotograferen is het een sociaal gebeuren. ,,Ik geef deze cursus ook in Den Haag en Rijswijk en ik zie deelnemers elkaar helpen en gezellig met elkaar praten. Dat hoort er natuurlijk ook bij.”

In 5 lessen leert u de basis van digitale fotografie: camera goed instellen, goed leren kijken, beeldopbouw/compositie, foto’s overzetten op een laptop, tablet of in de cloud. En hoe u met daglicht en achtergrondkarton een portretstudio kan maken. Iedere les gaan we oefenen met een foto- of lichttechniek en u krijgt uitdagende foto-opdrachten mee naar huis. De resultaten bespreken we tijdens de les. Na deze cursus kent u de mogelijkheden van uw camera, weet u hoe u licht kunt gebruiken en bent u een betere fotograaf.

In 5 lessen leert u in het vervolg nog meer over digitale fotografie en fotobewerking. Hoe maakt u een goede fotoserie? Hoe geeft u met fotobewerking uw foto’s ‘wat peper en zout’? En hoe maakt u met een eenvoudig lampje kunstzinnige stillevens? Iedere les gaan we verder oefenen met een foto- of lichttechniek en u krijgt uitdagende foto-opdrachten mee naar huis, die we de volgende les bespreken. Na deze cursus hebt u uw fotografiekennis verbreed en bent u een nog betere fotograaf geworden.

 Ruud van den Houte studeerde aan de School voor Fotografie Den Haag en de Nederlandse Filmacademie Amsterdam. Hij fotografeerde voor verschillende tijdschriften en doet regelmatig foto-opdrachten voor reclamebureaus. Hij werkte ook als cameraman, camera-assistent en belichter voor speelfilms en televisie. En hij geeft regelmatig fotografiecursussen in en rond Den Haag.

Wie mee wil doen moet een eigen digitale camera meenemen. Een laptop of tablet is handig, maar niet verplicht. Cursus nr. 1: woensdag 11, 18, 25 juli, 1, 8 augustus 2018. Van 11.00 – 12.30 uur. Cursus nr. 2: woensdag 11, 18, 25 juli, 1, 8 augustus 2018. Van 13.30 – 15.00 uur.

Prijs: leden van de bibliotheek € 35,00, niet-leden € 45,00. Kaartverkoop via www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de balie in de bibliotheek.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter