Nieuws
GBLV wil buslijn naar Stompwijk

Er moet een buslijn komen tussen Leidschendam-Voorburg en Stompwijk. Dit naar model van buslijn 47 die in Leidschendam rijdt tussen Leidschendam-Zuid en Duivenvoorde.

Dit voorstel zal GBLV indienen bij de behandeling van de nota over de voortgang met de gemeentelijke begroting 2018. De gemeenteraad zal daar nog deze maand over spreken.

Buslijn 47 wordt verzorgd door welzijnsorganisatie Woej. Er wordt gereden met achtpersoons busjes. De bus rijdt maandag tot en met vrijdag elke anderhalf uur tussen 08.15 en 15.45. Op zaterdag is die rijperiode iets korter.

Om gebruik te maken van de bus moeten passagiers lid zijn van de vrijwillige vervoersdienst (18,70 euro per jaar) en daarnaast één euro per rit betalen.

In vragen aan B&W loopt GBLV-gemeenteraadslid Monica Velú al vooruit op het voorstel. ‘Is het college het met GBLV eens dat de bereikbaarheid per openbaar vervoer van Leidschendam Zuid en Stompwijk, vrijwel of geheel ontbreekt/niet toereikend is? Is er onderzoek gedaan naar de wensen van bewoners in Leidschendam Zuid en Stompwijk voor wat betreft toegang tot OV?’

Omdat de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH, die over vervoer gaat) geen binnenstedelijk vervoer bekostigt wil Velú van B&W weten welke mogelijkheden zij zien voor openbaar vervoer binnen de gemeente. ,,Te denken valt aan een constructie zoals bus 47’’, aldus Velú.

Een andere optie is volgens Velú het doortrekken van buslijn 400 (Leiden – Zoetermeer via Stompwijk) door de dorpskern van Stompwijk naar Leidschendam. Daar zou MRDH eventueel wel aan kunnen meebetalen. Zij vraagt B&W dat ook te onderzoeken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter