Nieuws
Actieplan ja; zebra nee

B&W moeten een actieplan maken gericht op de emancipatie en gelijkwaardigheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse inwoners. Daarin moet aandacht zijn voor voorlichting over seksuele diversiteit op scholen en andere verzamelplaatsen van jongeren; sociale veiligheid en acceptatie van roze ouderen in zorginstellingen; een veilig sportklimaat waarin iedereen zichzelf kan zijn en veiligheid/zichtbaarheid in de openbare ruimte.

Dat heeft de gemeenteraad uitgesproken. Tegen was alleen de fractie van GBLV. Volgens gemeenteraadslid Frank Rozenberg gaat het bij het actieplan om ‘pronken met andermans veren’ aangezien alles wat er gevraagd wordt al door het vorige college van B&W, met GBLV daar in, werd gedaan. Dat er 30.000 euro aan het actieplan besteed moet worden (geld dat nog over is uit vorige jaren) zegt volgens Rozenberg niets. Dat bedrag kan volgens hem helemaal niet meer besteed worden in de laatste maanden van dit jaar, zeker niet nu er nog eens 20.000 extra van de rijksoverheid is gekomen voor dit beleid.

Een idee van GBLV en D66 om in Voorburg, Leidschendam en Stompwijk op zichtbare plaatsen waar veel mensen komen, de regenboogkleuren (kenmerk van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse inwoners) aan te brengen, bijvoorbeeld als zebra of als paal van een verkeerslichtinstallatie, haalde het niet. Alleen de twee partijen die het voorstelden waren voor dit plan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter