De gemeenteraad heeft een debat over de politie in Leidschendam-Voorburg voor een tweede keer uitgesteld. Dit ondanks het feit dat het politiebureau inmiddels in de weekenden is gesloten. GBLV-gemeenteraadslid Bianca Bremer heeft daar inmiddels vragen over gesteld aan B&W. De eerstvolgende kans voor de gemeenteraad om over de politiezorg te praten is begin september, direct na de zomervakantie.

Al eerder werd bekend dat er ’s nachts met één auto minder gesurveilleerd wordt en dat kernactiviteiten van de politie eventueel samen met Wassenaar uitgevoerd moeten gaan worden. Uit een memo van de politie, waarover Vlietnieuws.nl berichtte, bleek dat er nog meer maatregelen op stapel staan: minder politie-inzet bij evenementen, minder leidinggevenden door clusteren basisteams, minder inzet van politie bij opvang verwarde personen. Daarnaast zou de politie moeten gaan werken met flexteams, zou de inzet van politie-vrijwilligers omhoog moeten, is er meer samenwerking met burgers en ondernemers nodig en moet het gebruik van internet en sociale media omhoog.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter