Activiteiten
Cursusaanbod allemaal digitaal

Met ‘Allemaal digitaal! presenteren de Bibliotheek aan de Vliet en SeniorWeb aan de Vliet het cursusaanbod voor augustus tot en met december 2018. De folder met het complete cursusaanbod ligt  klaar in de bibliotheek.

De digitale samenleving verandert snel. Om te zorgen dat iedereen bij kan blijven, bieden de bibliotheek en SeniorWeb inspiratie, educatie en ondersteuning. Dat doen zij in de vorm van hulp- en informatiemiddagen, workshops en cursussen in de bibliotheken in Leidschendam en Voorburg. Het aanbod is geschikt voor beginners en voor gevorderden die meer specialistische hulp nodig hebben. Persoonlijke aandacht is heel belangrijk. Daarom bestaan de groepen uit maximaal tien cursisten.

Op de gratis hulp en informatie-inloopmiddagen krijgt u een antwoord op uw vragen over uw computer, tablet, e-reader of smartphone. Ook biedt men hulp bij de keuze van de juiste workshop of cursus. Hebt u extra hulp nodig bij uw e-reader? Maak dan een afspraak voor het E-book spreekuur. Workshops zijn éénmalige bijeenkomsten van twee uur over één speciaal onderwerp. Enkele voorbeelden: ‘Smartphone gebruiken in noodgevallen’, ‘WhatsApp’, ‘Veiligheid en privacy-instellingen’, ‘Domotica, een slim huis’.

Cursussen bestaan uit minimaal twee en maximaal acht lessen. Er zijn cursussen voor starters en beginners over: ‘Smartphone en/of tablet’ en ‘Windows 10’. Benieuwd naar uw voorouders? Volg dan de cursus ‘Stamboom maken’. Klik & Tik: wegwijs met de computer en het internet’ is gratis en speciaal voor iedereen die geen ervaring met een computer of internet heeft. In de eveneens gratis cursus ‘Digitale overheid’ leert u hoe u zelf uw digitale zaken regelt met de gemeente, de Belastingdienst of de Sociale Verzekeringsbank.

In de folder ‘Allemaal digitaal’ staat alle informatie overzichtelijk bij elkaar. U kunt ook kijken op www.bibliotheekaandevliet.nl/allemaaldigitaal Kaartverkoop aan de balie in de bibliotheek of via onze website. U krijgt korting als u lid bent van de bibliotheek, een ouderenbond, SeniorWeb of als u een Ooievaarspas hebt. De Ooievaarspaskorting geldt alleen bij kaartverkoop aan de balie in de bibliotheek. Voor de gratis cursussen is vooraf aanmelden verplicht.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter