Nieuws
GroenLinks steunt coalitieakkoord

Oppositiepartij GroenLinks steunt het plan van de coalitie – verwoord in het coalitieakkoord – om de collectieve ziektekostenverzekering ook te laten gelden voor mensen die tussen 125 en 130 procent van het minimumloon hebben. Nu is de grens 125 procent. De gemeenteraad heeft een motie van GroenLinks-gemeenteraadslid Jeroen van Rossum aangenomen waarin om de verruiming van de doelgroep voor de ziektekostenverzekering wordt gevraagd, inclusief een blijvende financiering. Een en ander moet voor 2020 zijn geregeld. Tegen stemden D66 en ChristenUnie-SGP. Wethouder Jan Willem Rouwendal (financiën) ontraadde de motie. Hij noemde die ‘ontijdig en onnodig’. Er is bovendien geen dekking voor de extra uitgaven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter