Nieuws
Groentip: Een boom met geschiedenis

Ook vandaag een groentip van Stadsbeheer, en wel over een boom met geschiedenis. ,,Op de Raadhuisweide staat een watercypres. Dit is een boom met een geschiedenis en wel op twee manieren. De boom was tot voor kort alleen bekend als fossiele afdruk. Aangenomen werd dat de boom al lang was uitgestorven. In 1944 is deze boom echter in China herontdekt. Na de Tweede Wereldoorlog is men van deze boom zaden gaan verzamelen en nieuwe bomen gaan kweken. Het bleek een makkelijk te kweken boom te zijn die ook in Nederland in de stad goed groeit. De boom wordt nu dan ook veelvuldig gebruikt. De oudste bomen zijn hier in Nederland hooguit 70 jaar. De oudste watercypressen in Nederland staan bij de Hortus Botanicus in Amsterdam en in het Cantonspark te Baarn. De boom was oorspronkelijk ergens in 1980 geplant in de Gravin Juliana van Stolberglaan in de wijk Prinsenhof. In 2002 moest deze boom echter wijken voor de rioolvervanging in deze straat. Toen is besloten deze bomen naar de Raadhuisweide te verplanten. De verplanting is goed gelukt en de boom staat hier nu weer in volle glorie.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter