Nieuws
ProRail pakt het spoor groot aan

ProRail verbetert en vernieuwt deze zomer door heel Nederland het spoor. Ook bij Leiden. Vanaf vandaag, zaterdag 11 augustus, werkt men eerst zes dagen aan het spoor tussen Leiden en Alphen aan den Rijn. Vervolgens van 17 tot en met 19 augustus op Leiden Centraal, op het traject richting Den Haag. Van 11 tot en met 16 augustus vervangt men twee hogesnelheidswissels, drie overwegen en worden brugovergangen vervangen. De wissels en de sporen bij de overwegen naderen het einde van de levensduur en worden daarom vervangen. De nieuwe hogesnelheidswissels zijn beter en robuuster waardoor er minder onderhoud nodig is en er minder storingen zullen optreden.

Van 17 tot en met 19 augustus vernieuwt men  zeven wissels en het bijbehorende spoor. Dit zijn de eerste werkzaamheden van de grote spoorvernieuwing op en rondom station Leiden Centraal. Om het spoor goed berijdbaar en betrouwbaar te houden wordt de spoorinfra vervangen. Tot en met 2020 vervangt men  55 wissels, worden 28 wissels weggehaald en vernieuwt men over een lengte van twee kilometer alle rails, dwarsliggers en ballast.

De werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer. Afhankelijk van de dag en het traject kunnen reizigers omreizen of gebruik maken van vervangend busvervoer. Houdt rekening met extra reistijd. Check voor vertrek de reisplanner voor het meest actuele reisadvies op www.ns.nl of via de app van NS.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter