Activiteiten
Strange New Worlds in Atelier Brugman

Bekende en minder bekende Voorburgse gebouwen – en nog veel meer bijzondere zaken – zijn te zien tijdens de septemberexpositie bij Atelier Brugman in de Voorburgse Herenstraat . Daar wordt zaterdag 1 september de expositie Strange new worlds geopend door de performer ‘Constantijn Huygens’, die op ludieke wijze de kunstenaars zal voorstellen. Aan deze tentoonstelling nemen 3 kunstenaars deel, die in hun werk ieder een geheel eigen wereld creëren, vandaar de keuze voor de naam Strange new worlds.

Pim Velthuizen maakt gelaagde epoxiehars-objecten waarin ook natuurlijke materialen verwerkt zijn zoals takken, bladeren en mineralen. Hij is gefascineerd door het kosmische in de mens en de grenzeloosheid van leven. Door de gelaagdheid in zijn werk creëert hij driedimensionale beelden die vanuit elke hoek weer andere details laat zien. Na een lange zoektocht vol experimenten is sinds 2015 epoxiehars zijn favoriete materiaal.

Maarten Wijnaendts van Resandt (eMWé) geeft zijn vogelliefde gestalte in een combinatie van collage- en tekentechniek. Zijn interesse in de natuur, voor archeologie en de Griekse oudheid zaten er al vroeg in. Zijn wereld is een magische mix van fictie en werkelijkheid. Hij nodigt de toeschouwer uit om een eigen interpretatie te geven aan het symbolische in zijn werk.

Ka van Haasteren maakt vervreemdende landschappen in papieren collages. Mensen uit verschillende tijden en culturen vinden een thuis in deze sprookjesachtige wereld. Voor de expositie in Brugman heeft zij zich speciaal verdiept in de geschiedenis van Voorburg. Zo zal de oplettende kijker Constantijn Huygens, Swaensteyn, Hofwijck en molen de Vlieger terugzien in onverwachte gedaanten.

De Expositie Strange new worlds duurt van 1 september tot 29 september. Openingstijden: maandag 12.00 – 17.30 uur, dinsdag tot en met vrijdag 9.00-17.30 uur, zaterdag 10.00-17.00 uur.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter