Nieuws
Water geven kostte te veel geld

De gemeente heeft oudere ‘plantvakken’ en grasvelden tijdens de hitteperiode geen water gegeven omdat de kosten daarvan te hoog waren en men bovendien de capaciteit – mankracht en materieel – er niet voor had. Dat hebben B&W het GroenLinks-gemeenteraadslid Marie-Christine van der Gronde laten weten, die vragen over de zaak had gesteld.

Jonge plantvakken – geplant tijdens de afgelopen winter – kregen wel water, maar ook daar hadden de planten het zwaar, aldus B&W. Hoe groot de schade is, moet na de zomer blijken. Herstelwerkzaamheden zullen in de komende winter uitgevoerd worden. Verder hopen B&W voor de toekomst op zomers met meer regen.

B&W claimen overigens dat er ook een advies was zo weinig mogelijk water uit waterpartijen te pompen. Ook dat heeft meegespeeld bij het besluit inzake de bewatering van plantvakken en grasvelden. Voor dieren zijn helemaal geen maatregelen genomen. Er zijn geen signalen ontvangen dat zij het moeilijk hadden door de warmte, melden B&W.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter