Nieuws
Grondstof jutten tegen Plastic Soup
Op zaterdag 15 september is het World Cleanup Day: een krachtige ‘groene golf’ van opruimacties die in Nieuw-Zeeland begint en 36 uur later eindigt in. Wereldwijd gaan miljoenen mensen in 150 landen de straat op om afval op te ruimen. JCI ‘s-Gravenhage en JCI Haaglanden organiseren samen met de Grondstofjutters een strandjut-activiteit en dragen zo bij aan een schonere stad. World Cleanup Day is een groots idee met bescheiden oorsprong. Het idee komt uit Estland, waar tijdens een spontaan nationaal initiatief in 2008 ongeveer 4% van de bevolking samenkwam, om in slechts vijf uur, het hele land op te ruimen. Het succes van deze actie verspreidde zich over de hele wereld. Dit jaar komen vrijwilligers in 150 landen samen om de wereld van afval te ontdoen. In Nederland worden er door de Plastic Soup Foundation en JCI Nederland tientallen lokale acties opgezet.
“Tijdens World Cleanup Day gaan we met onze leden, ons netwerk en iedereen die het leuk vindt om zich bij ons aan te sluiten het strand van Scheveningen opruimen. We doen dit door gebruik te maken van de juttas en het netwerk van de Grondstofjutters. Na een wandeling, waarbij we onderweg het zwerfafval dat we tegenkomen opruimen, leveren we onze volle juttas in en genieten we nog even na tijdens een gezellige borrel.” Aldus Lotte Nijkamp, initiatiefnemer van het Haagse World Cleanup Day-project.
“We verzamelen op zaterdag 15 september om 14.00 uur bij the Shore, de duurzame surfschool en ontmoetingsplek aan het Scheveningse strand. De deelnemers krijgen een juttas en prikstok, waarna we vertrekken voor een wandeling over het strand. Rond 17.00 uur leveren we onze juttas in en sluiten we de dag af met een borrel (op eigen kosten). Blijf op de hoogte en meld je aan via ons Facebook-event”: World Cleanup Day Den Haag | Grondstofjutten op het strand

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter