Nieuws
Theater Ludens krijgt extra subsidie

Theater Ludens krijgt jaarlijks 45.000 euro extra subsidie van de gemeente. Deze toezegging heeft wethouder Astrid van Eekelen aan het bestuur van het theater gedaan.

De toezegging is minder dan Theater Ludens had aangevraagd. De directie wilde 82.000 euro extra subsidie per jaar om te kunnen blijven doen wat men nu doet en zich verder te kunnen ontwikkelen tot culturele hotspot zoals de gemeente wil.

,,Maar ik tel onze zegeningen. We zijn dankbaar. We worden serieus genomen. We zien dat het niet alles is wat we wilden maar dat gaat kennelijk niet. We klagen dan ook niet en gaan bezien hoe we de rest gaan oplossen’’, aldus artistiek directeur Rogier Helwig.

Het Leidschendamse Veur Theater is ondertussen een publieksactie begonnen om alsnog subsidie van de gemeente te krijgen. De directie kreeg van wethouder Astrid van Eekelen nul op het rekest terwijl men 43.000 euro per jaar had gevraagd om het hoofd boven water te kunnen houden.

De directie heeft de hoop nu gevestigd op de gemeenteraad om B&W alsnog op andere gedachten te brengen. Om daarbij sterk te staan is de publieksactie gestart.

‘Komt u graag in het karakteristieke theatertje in Leidschendam en vind u ook dat het theater een structurele financiële ondersteuning verdient? Stuur dan een e-mail naar info@hetveurtheater.nl en geef aan waarom Het Veur Theater voor u belangrijk is. Het bestuur van het theater zal zorgen dat deze bij het college en de gemeenteraadsleden terecht komt’.

Inmiddels heeft D66-fractieleider Jacco van Maldegem vragen gesteld aan B&W over de twee theaters. Zo wil hij onder meer weten hoeveel huur het Veur Theater aan de gemeente betaalt voor het pand aan de Damlaan, en welke subsidie Theater Ludens ontvangt.  Ook vraagt hij welke eisen B&W aan de subsidie voor Theater Ludens stellen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter