Nieuws
Gemeente reikt vrijwilligersprijzen uit

Tot en met 8 november kunnen kandidaten worden aangemeld voor de vrijwilligersprijzen van de gemeente. Om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet, reikt de gemeente prijzen uit. Het gaat om twee prijzen, één voor een individuele vrijwilliger die van grote waarde is geweest voor een project of vrijwilligersorganisatie en één voor een vrijwilligersorganisatie die een bijzondere prestatie heeft neergezet in het afgelopen jaar. Er is 12.500 euro voor uitgetrokken.

Met de prijzen ‘Vrijwilliger van het jaar’ en ‘Vrijwilligersorganisatie van het jaar’ wil de gemeente alle vrijwilligers bedanken en in het zonnetje zetten. Wethouder Jan-Willem Rouwendal: ,,Vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties betekenen echt iets voor een ander. Ze zetten zich belangeloos in voor eenzame ouderen, zieken, kinderen die een maatje nodig hebben, mensen met een beperking, andere kwetsbare groepen of voor hun vereniging. Heel mooi, en ook noodzakelijk in een samenleving waarin we steeds meer op elkaar zijn aangewezen. Ik heb grote waardering  voor de – vaak onzichtbare – inzet van alle vrijwilligers.”

De prijzen ‘Vrijwilliger van het jaar 2018’ en ‘Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2018’ worden uitgereikt tijdens een feestelijke avond op donderdag 6 december. Inwoners, verenigingen en organisaties kunnen kandidaten voor de individuele vrijwilligersprijs voordragen. Vrijwilligersorganisaties die in aanmerking willen komen voor de organisatieprijs, kunnen zichzelf aanmelden. Nomineren kan via www.vrijwilligerspunt.nl/prijs

Het idee voor de vrijwilligersprijs stond in het coalitieakkoord van VVD, CDA, PvdA en ChristenUnie-SGP. Er worden ook een sportprijs (12.500 euro) en cultuurprijs (12.500 euro) genoemd, net als een prijs voor maatschappelijk ondernemen (17.500 euro).

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter