Nieuws
Zwaar materiaal benodigd voor een groen dak

Het aanleggen van een groen dak is een prachtig initiatief voor een schonere wereld. Maar er komt wel veel voor kijken. Zoals enorme vrachtwagens die de materialen komen brengen. Wagens die enorme reizen moeten maken, zelfs uit Duitsland. Niet helemaal oké voor een groene wereld. Maar het resultaat mag er straks zijn. Dan is in de Bucaillestraat in Voorburg het stenen dak van de parkeergarage omgetoverd  tot een groene oase.  Maar liefst 110.000 kilogram tegels maakt plaats voor een polderdak. Dit wordt een regenwaterberging die buien opvangt en vasthoudt. Het water wordt deels weer benut voor het groendak dat wordt aangelegd. Dát helpt weer tegen wateroverlast én hitte. De garage is eigendom van de VVE van naburige flats aan de Spinozalaan. Deze heeft ook het initiatief voor de vergroening genomen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter