Nieuws
ADO Den Haag Sky Lounge voor eenzame ouderen

ADO Den Haag en de Stichting ‘Met Senioren naar ADO’ hebben een contract gesloten waardoor de stichting gedurende dit voetbalseizoen de beschikking krijgt over een sky lounge. De algemeen directeur van ADO, Mattijs Manders, en initiatiefnemer Jeroen Workum van de stichting hebben de deal getekend.

De stichting ‘Met Senioren naar ADO’ vecht tegen de groeiende eenzaamheid onder ouderen. In maart 2017 is Jeroen Workum begonnen door – in samenwerking met ADO Den Haag – één eenzame oudere per thuiswedstrijd mee te nemen naar Vak D. In de loop van 2017 is dit idee verder uitgegroeid en kregen de vijf vrienden achter de stichting bij wijze van proef de beschikking over een leegstaande sky lounge.

De pilot werd een groot succes en in mei 2018 resulteerde dat in de oprichting van de stichting ‘Met Senioren naar ADO’. Met Vegro (hulpmiddelen) als partner en de vrienden van de stichting is geld opgehaald, zodat dit seizoen 300 tot 400 senioren in de ‘eigen’ sky lounge naar wedstrijden van ADO Den Haag kunnen gaan. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen zij in een veilige en rustige omgeving kijken naar de wedstrijd en met elkaar verhalen delen van vroeger. Doorgaans gaat het hier om ouderen waarvoor het fysiek lastig is om op de tribune plaats te nemen of überhaupt naar het stadion te komen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter