Activiteiten
Beleef de Gouden Eeuw in en rond Den Haag

Den Haag is de stad van de Gouden Eeuw. Er is van deze historie nog veel te zien en te beleven. Zo kan men op de woensdagen 17, 24 en donderdag 25 oktober op bezoek in huizen van de roemruchte historische personen en en een rondvaart maken met een replica trekschuit. Jan Steen zelf onthaalt de gasten en geeft een rondleiding in het Buitenmuseum. U ontdekt een ander huishouden van Jan Steen (1625-1679). Jan Steen vertelt over zichzelf en andere schilders, zoals Jan van Goyen en Paulus Potter, die in de panden van het museum woonden en werkten. Van Goyen, de landschapsschilder maakte hier honderden schilderijen en Jan Steen schilderde in dit interieur zijn schoonfamilie, de familie Van Goyen. De stijlkamers geven een goed beeld van de Gouden Eeuw in Den Haag.

Na een bezoek aan de panden vaart men over de Vliet langs buitenhuizen met onderweg een oud hollandse lunch, op een nagebouwde 17de-eeuwse trekschuit. De vaartocht brengt u naar Huygens’ Hofwijck. Vanaf 1642 de buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens, vader en zoon. Vader was diplomaat en secretaris van de stadhouders. De zoon was wereldberoemd wis- en natuurkundige: ontdekker dat Saturnus ringen heeft (en geen oren!), het slingeruurwerk en de eerste die vaststelde dat licht een golfbeweging was. In 45 minuten brengt de schuit, de Hadrianus, de deelnemers terug vanuit  de lang vervlogen eeuw naar het hedendaagse startpunt.

De rondleiding begint om 11:00 uur met een ontvangst in het Paulus Potterhuis aan de Dunne Bierkade 17 Den Haag, koffie & lekkernij en rondleiding door het Buitenmuseum Daarna is het programma 12:30 uur: Rondvaart over De Oude Vliet inclusief heerlijke Oud-Hollandse Lunch;  13:45 uur: Rondleiding Huygens’ Hofwijck;  15:00 uur: Terugvaart over De Oude Vliet. Meedoen kost € 44,95 per ticket. Tickets zijn verkrijgbaar via : https://www.vlietvaart.nl/vlietvaart/speciale-vaarten/huygens-arrangement/ of via 070 – 322 0487.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter