Activiteiten
Nieuwe cursus: Geheim Agent Bootcamp

Lekker sporten en bewegen is belangrijk voor kinderen. Kinderen uit de Heuvelwijk in Leidschendam werken zich iedere maandagmiddag na schooltijd in het zweet bij de nieuwe Brede Schoolcursus Geheim Agent Bootcamp. Half september is buurtcoach Joyce van der Sloot (buurtcoach bij Sport en Welzijn) gestart met een nieuwe beweegactiviteit voor kinderen uit groep 3 t/m 5 van Brede School De Heuvel.

De deelnemers kunnen geheim agent worden en om later gemene boeven te kunnen vangen, moeten ze eerst op training. Joyce van der Sloot: ,,Trainer Claudia van Bootcamp4kids neemt de kinderen mee in het verhaal dat er te weinig geheim agenten in Nederland zijn. De ‘grote baas’ denkt dat de kinderen een geheim agent in zich hebben. Tijdens de bootcamptraining kijken we of ze sterk, snel en slim genoeg zijn om later geheim agent te kunnen worden. Claudia, als trainer van de ‘grote baas’, mag dat gaan testen.”

Naast plezier in sporten en bewegen, wordt de fantasie van de kinderen geprikkeld. ,,Met de activiteiten wil ik kinderen in beweging brengen middels een verhaal dat past bij hun belevingswereld”, vertelt Joyce van der Sloot. ,,De kinderen zijn heel gemotiveerd om de cursus te volbrengen om zo toegang te krijgen tot het geheime hoofdkwartier. Ze zijn gefascineerd over het feit dat de grote baas met hun training meekijkt en ze berichten stuurt via een horloge, de ‘wanderwatch’. Iedere week willen ze allemaal het horloge om, zodat zij berichten van de baas ontvangen en kunnen delen met de andere kinderen.” Met Geheim Agent Bootcamp wil  Joyce de kinderen sterker maken in hun manier van bewegen. Daarnaast krijgen ze meer zelfvertrouwen, omdat er dingen van ze gevraagd worden die ze al (gedeeltelijk) kunnen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter