Activiteiten
Oogstdag duurzame landbouw
Gezond, duurzaam en betaalbaar eten voor iedereen; dat is de ambitie van provinciaal gedeputeerde Han Weber en Drees Peter van den Bosch van de Voedselfamilies. Hoe? Dat wordt duidelijk tijdens de Oogstdag Duurzame Landbouw op donderdag 18 oktober in de tijdelijke provinciehoeve in Den Haag.
,,Kortere voedselketens, dus minder schakels tussen producent en consument, maken de uitstoot van broeikasgassen kleiner. Ook blijft er meer over voor de producent, die meer kan investeren in duurzaamheid. En Zuid-Holland heeft het in zich. De provincie is voedingsbodem van vele soorten groenten, fruit, aardappelen, granen, eieren, vlees en zuivel“, aldus Han Weber.
Het doel: nieuwe voedselketens opbouwen, het bestaande voedselsysteem ombuigen en waar nodig afbreken. Zuid-Holland is dichtbevolkt en biedt daarmee een enorme afzetmarkt. Sterkere lokale voedselketens verstevigen de toekomst van de sector, het milieu en de natuur. De afgelopen 2 jaar zijn ongeveer 30 proeftuinen gestart. De tijdelijke provinciehoeve staat op Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter