Activiteiten
Vijf nieuwe kunstfietsroutes

Fietsliefhebbers kunnen in de regio gaan genieten van vijf nieuwe ‘kunstfietsroutes’. Ze zijn opgezet door kunsthistorica Wimmie Hofstra in samenwerking met het bestuur van het natuur- en recreatiegebied Duin, Horst en Weide. Dat is de strook land tussen de zee en Zoetermeer, van Den Haag tot aan Leiden.

Het landschap is het gebied is eeuwenlang een grote inspiratiebron geweest voor de Hollandse Meesters en andere kunstenaars. Initiatiefnemer voor de kunstfietsroutes is Bart Carpentier Alting, directeur watersport-, recreatie- en natuurgebied Vlietland.

De routes zijn allemaal verschillend en hebben elk een eigen thema: 1) plekken die een inspiratiebron waren voor kunstenaars, 2) het landschap van de kunstverzamelaar, 3) moderne architectuur en hedendaagse kunst, 4) woonhuizen van beroemde schilders, 5)  buitenhuizen en landerijen.

Ze zijn allemaal enkele tientallen kilometers lang en voeren over bestaande paden en nieuwe wegen. De rijk routebeschrijvingen zijn te downloaden via www.buitenmuseum.com button kunstfietsroutes. De routes staan ook beschreven in een aparte folder die op grote schaal in de regio verspreid zal worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter