Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Zaterdag eerste klasser Forum Sport mag na de thuisnederlaag tegen s.v. Honselersdijk gaan proberen weer in het spoor der overwinningen te komen. De Voorburgers moeten om 14.30 aantreden bij promovendus BCVB in Bergschenhoek. De thuisploeg behaalde zes punten in drie duels. Forum-trainer Bas Steffens zei te hopen dat zijn ploeg wijze lessen trekt uit de verliespartij van afgelopen zaterdag.

Bij zaterdag vierde klasser SEV zijn ze nog steeds doelpunten aan het tellen. Daar moeten ze om 15.00 uur mee ophouden als de groenwitten aftrappen bij en tegen Semper Altius in Rijswijk. De thuisploeg haalde zes punten in de eerste drie competitieduels maar kent een doelsaldo van nul: zes voor en zes tegen.

Op zondag speelt RKAVV om 14.30 uur aan de Kastelenring tegen de nieuwkomer in de hoofdklasse, Unitas uit Gorkum. Een ploeg die al twaalf punten peurde uit zes wedstrijden. Na een paar nederlagen won RKAVV afgelopen weekeinde uit bij Leonidas overtuigend: 0 – 4. De ploeg wil die lijn doortrekken. Trainer Maurizio Ceccucci: ,,Ik was afgelopen zondag echt trots op de gasten. Na een paar moeilijke weken werd een aansprekende tegenstander keihard aan de kant gezet. Ik hoop echt dat wij dit zondag nu ook voor onze eigen mensen gaan doen.”

Om 14.00 uur moet zondag tweede klasser Stompwijk’92 gaan proberen om bij Altior in Langeraar de eerste driepunter van het seizoen te scoren. De thuisploeg werd vorig seizoen kampioen in 3A, dezelfde klasse waarin ook Stompwijk’92 acteerde. Altior – Stompwijk’92 eindigde toen in 3 – 0. Dit seizoen heeft de thuisploeg het even moeilijk in de tweede klasse als de bezoekers. Altior behaalde nog geen punt maar verloor drie keer nipt (twee maal 3 – 2, éénmaal 3 – 1).

De vv Wilhelmus neemt het om 14.00 uur op sportpark Westvliet op tegen ODB uit  Den Haag.  Het is een strijd tussen  nummer 1, de thuisploeg, en nummer 2 die alleen gescheiden worden door het doelsaldo: Wilhelmus +10, ODB +9. Verder verloren de twee equipes nog geen punt in de eerste drie competitieronden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter