Nieuws
Rugbyclub zoekt geld om clubhuis af te maken

De Voorburgse Rugby-Club heeft geld nodig om het nieuwe clubhuis af te maken. Daartoe is een crowdfunding actie begonnen. VRC is in 2015 gestart en gericht op de jeugd van 5 tot 17 jaar, heeft sinds dit seizoen een eigen locatie op Sportpark De Star in Leidschendam. De gemeente zorgde dit jaar voor de aanleg van een rugbyveld naast de Pitch & Putt. Sinds eind oktober is dit veld bespeelbaar. Daarmee is er een eind gekomen aan een nomadenbestaan van de afgelopen jaren, waarbij de rugbyers bij Catch, WRCH in Den Haag, Forum Sport en op trapveldjes trainden. De nieuwe locatie ziet er prachtig uit en ligt op een beschutte, knusse plek. Echt een plek om je thuis te voelen.

Om het thuisgevoel tastbaar te maken is een clubhuis onontbeerlijk.Ouders en jeugdleden hebben sinds mei dit jaar met hun eigen handen een clubhuis gebouwd en werken daar nog steeds aan door in de vakanties, weekends en avonden. Zijn de kinderen aan het trainen, dan zijn er steevast een aantal ouders aan het schilderen, schuren, dakgoten monteren of leidingen trekken. In deze hands-on aanpak ziet men een aantal echte rugby-values aan het werk: kameraadschap, discipline, passie en plezier.

Veel materialen hebben de clubleden zelf bijeengebracht. Maar voor de realisatie van een veilig onderkomen is meer nodig: bekabeling, verf, goed hang- en sluitwerk, toiletten en douches, buitendeuren, inrichting voor het clubhuis en vakmensen voor de aansluiting van installaties. Via een crowdfunding-actie hoopt de jonge vereniging geld binnen te halen om hun thuisbasis af te maken. Meer info op: http://www.yeee-haaa.com/clubhuis-vrc

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter