Nieuws
Contant betalen bij de gemeente kan ook

Er kan bij de gemeente ook contant betaald worden. Dat heeft wethouder Nadine Stemerdink het D66-gemeenteraadslid Minke van Velzen laten weten. Zij had vragen gesteld over het gemeentelijke pinbeleid dat volgens haar in strijd was met EU-recht. Met pin betalen is het beginsel, aldus de wethouder. Er is echter ook individueel maatwerk mogelijk waaronder contante betaling. Mensen die niet kunnen of willen pinnen gebruiken meestal een bankoverschrijving. Soms is betrokkene zijn pinpas kwijt of is die gestolen. Ook komt het voor dat mensen onder financieel toezicht staan en dus geen financiële zaken mogen doen. Per week gaat het gemiddeld om drie gevallen waarbij er niet gepind wordt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter