Nieuws
Geen handhaving bij vuurwerkvrije zone’s

Politie, gemeentelijke dienst handhaving en Buurt preventieteams gaan niet optreden tegen lieden die in vuurwerkvrije zone’s toch vuurwerk afsteken. Dat heeft burgemeester Klaas Tigelaar het gemeenteraadslid Ron van Duffelen in antwoorden op vragen laten weten.

De gemeente maakte onlangs bekend dat inwoners zelf vuurwerk vrije zone’s konden inrichten, per wijk of straat. De gemeente zou hen daarvoor ook borden leveren. Nu blijkt dat de betrokken inwoners ook zelf moeten optreden tegen lieden die  toch vuurwerk afsteken in de zone.

Van Duffelen stelde zijn vragen onder meer omdat de burgemeester aangaf een meldplicht voor houders van illegaal vuurwerk niet te zullen invoeren. De politie zou daar onvoldoende mankracht voor hebben. Nu stelt hij echter dat de meldplicht nog uitgewerkt moet worden en dat lukte niet meer voor Nieuwjaarsnacht.

Over de bezetting van de politie in Nieuwjaarsnacht wil Tigelaar niets kwijt. Hij volstaat met de mededeling dat alle veiligheidspartners er alles aan doen de jaarwisseling zo veilig mogelijk te laten verlopen maar dat inwoners daar ook zelf een verantwoordelijkheid in hebben.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter