Nieuws
Eerste elektrische bus voor Voorburg

Voorburg krijgt als eerste in de regio een elektrische bus. HTM start vandaag met het gebruik van elektrische bussen. Vanaf zondag wordt het eerste exemplaar ingezet op lijn 28: Den Haag Zuidstrand – Voorburg station. De Haagse wethouder Robert van Asten geeft vanmorgen om elf uur het startsein voor het gebruik van de acht 100 procent elektrische bussen bij HTM. Den Haag is de eerste van de drie grote steden waar een buslijn volledig elektrisch wordt gereden. In de e-bus is voor het eerst op het Europese vasteland de Q’straint Quantum ingebouwd die een veilig vervoer van reizigers in een elektrische rolstoel mogelijk maakt. Vanaf 9 december zal HTM de bussen daadwerkelijk gaan inzetten en wel op lijn 28. (Op de foto een bus waarmee HTM proefdraaide)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter