B&W willen van de stedenbanden met Hranice (Tsjechië), Konstancin Jeziorna (Polen) en Temecula (VS) af. Ze hebben geen waarde meer, zo meent het gemeentebestuur. Daar kan van mening over verschild worden. Wellicht zouden burgemeester en wethouders er zich wat beter in moeten verdiepen. Dan zou de gemeente ook niet het volgende melden bij de vergunningverleningen: ‘Voorwerp op de openbare plaats t.b.v. de onderlinge stedenband tussen de gemeente Leidschendam-Voorburg en zusterstad Hranice. Aan Winkelcentrum Leidsenhage is op 30 november 2018 een vergunning verleend voor het plaatsen van een kerstboom in het winkelcentrum locatie plein aan de Berkenhove van 7 december 2018 tot en met 8 januari 2019 t.b.v. onderlinge stedenband tussen de gemeente Leidschendam-Voorburg en zusterstad Hranice’. Helaas: het gaat in Leidsenhage om de boom geschonken door Konstancin Jeziorna. Net als in voorgaande jaren. Die wordt zaterdag ‘plechtig’ van licht voorzien. In het bijzijn van B&W. Het exemplaar uit Hranice wordt elk jaar bij de Oude Kerk in Voorburg geplaatst. Er ook dat gebeurt al ‘eeuwen’. Daar is de ontsteking van de lichten voor vanmiddag 17.00 uur gepland. Ook weer met B&W. Hranice was ook de zusterstad van Voorburg terwijl Leidschendam het met Konstancin Jeziorna deed. Maar dat zal op het Raadhuis wel volstrekt onbekend zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter