Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

De winterstop nadert. Nog twee competitieronden te gaan.

Zaterdag eersteklasser Forum Sport reist naar Vlaardingen om daar om 14.30 uur aan te treden tegen Delta Sport. De ploeg van vertrekkend trainer Bas Steffens moet zich herpakken na twee nederlagen op rij. Uit de laatste vijf wedstrijden werden maar drie punten gesprokkeld. Het is duidelijk dat de klad er in zit bij de Voorburgers na een veelbelovende seizoenstart. Delta Sport is kampioen gelijk spelen. Van de tien wedstrijden eindigden er zes onbeslist. Vorig weekeinde speelde men uit 4-4 tegen Westlandia. Delta Sport heeft een grasveld en dat zal voor Forum Sport ‘wennen’ zijn, zeker nu het terrein drassig en zwaar te bespelen zal zijn door de regenval.

In zaterdag 4C staat een absolute topper in de wedstrijdkalender: SEV uit Leidschendam, de nummer 2, reist naar Ariston’80 in Delft, de nummer één. Beide ploegen hebben tot nu toe 1 duel verloren. Ariston haalde 27 punten, SEV 24 maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. De doelsaldi van beide teams zijn indrukwekkende: Ariston + 48, SEV + 33. De vorm bij beide ploegen zit er ook wel in. Vorig weekeinde won Ariston met 4 – 1, SEV met 5 – 0. Aftrap 14.30 uur.

Zaterdagavond werkt zondag  hoofdklasser RKAVV een heuse lichtwedstrijd af. Op de Kastelenring wordt om 17.00 uur Alphense Boys ontvangen. De Leidschendammers hebben voor de gelegenheid een heel programma rond het duel in elkaar gestoken inclusief muziek (DJ Jan), eten, drinken, een loterij en shoot-out bokaal. Robin Steffens werkt zijn 200ste duel voor RKAVV af en zal dus gehuldigd worden. Trainer Maurizio Ceccucci hoopt op een kentering. Zijn ploeg heeft negen van de 12 wedstrijden verloren; haalde maar 3 punten uit de laatste vijf ontmoetingen. Negen punten, een dertiende plek en een negatief doelsaldo (13-21) zijn het gevolg. Alphense Boys daarentegen peurde acht punten uit de laatste vijf wedstrijden. Men staat op een negende stek met zestien punten en een positief doelsaldo, ook al houdt dat niet over (21-18).

Met RKAVV op zaterdag resten voor de zondag Stompwijk’92 en de VV Wilhelmus. Stompwijk’92 reist naar Sassenheim om daar Teylingen te bestrijden. De bal gaat om 14.00 uur rollen. De Stompwijkers lijken hun draai in de tweede klasse te hebben gevonden. Uit de laatste vijf wedstrijden werden negen punten gehaald. Men staat nu elfde op de ranglijst. Juist nu het begint te lopen is er echter een probleem ontstaan met spits Nick Ammerlaan. Die wil niet op de reservebank zitten en heeft zich boos bij het vierde  gemeld. Trainer Erik van Manen doet er alles aan hem nu terug te halen naar het eerste. Teylingen bezet een zevende stek en heeft vijf punten meer vergaard dan de bezoekers. Gezien de doelsaldi – Teylingen 19-19, Stompwijk 17-19 – zegt dat echter niet echt veel.

Door een vreemde afgelasting vorig weekeinde – het uitduel bij HMC in De Haag ging niet door – is de VV Wilhelmus weliswaar nog ongeslagen koploper in 3C, concurrent ODB kwam wel tot op één punt. De Voorburgers treden zondag om 14.00 uur op eigen terrein aan tegen SVH. Die ploeg staat nu zesde. Na de winterstop wordt 3C gesplitst. De top zes blijven in een derde klasse, de rest gaat strijden tegen degradatie; een idee van de KNVB om de wegkwijnende vierde klasse nieuw leven in te blazen. SVH heeft nu zes punten voorsprong op de nummer 7, REMO, en een wedstrijd minder gespeeld. Met nog twee competitieronden te gaan is SVH dus gekwalificeerd voor de derde klasse. De VV Wilhelmus sowieso.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter