Matinee
Concert contrabassist James Oesi

Op 5 februari geeft contrabassist James Oesi om 12.30 uur een lunchconcert in Theater Ludens, Feithplein Voorburg. James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op veel bekende podia en festivals en hij is een graag geziene gast in programma’s als Podium Witteman, Vrije Geluiden en op NPO Radio 4. James is initiatiefnemer van het Dutch Double Bass Festival, een muziekfestival rondom de contrabas. Daarnaast is James Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler. Hij treedt op met Asko Schönberg en het prestigieuze Ensemble Modern. James krijgt tijdens en na zijn studie masterclasses en coachingsessies van onder andere Gary Karr, Anner Bijlsma en Geoffrey Simon. In 2012 studeert James met een 10 met aantekening af op het Koninklijk Conservatorium  Den Haag, dat eindexamen werd later bekroond met de Fock Medaille voor beste solo examen van dat jaar. Het bijwonen van het concert kost 8 euro.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter