Matinee
Concert Tango Alaido

Op dinsdag 22 januari treedt om 12.30 uur in Theater Ludens, Feithplein Voorburg, Tango Alaido op. In het programma El Compás laat Tango Aliado diverse tangostijlen en  ritmes horen. Francisco Canaro schreef over de tango ’y su ritmo es un imán’  (en zijn ritme is een magneet). U wordt verrast door zowel opzwepende dansen als intieme, tedere  melodieën van onder andere Pugliese, Canaro, Salgán en Piazzolla,  uitgevoerd door een gepassioneerd kwartet. Tango Aliado is een Amsterdams, professioneel  kwartet, bestaande uit:  Françoise van Varsseveld (viool), Gert Wantenaar (bandoneon), Mariken  Zandvliet (piano) en  Lucas Stam (cello). 

Cada tango es un recuerdo; cada nota una Aventura; y su ritmo es un enigma; que hacer alegrar o sufrir (Francisco Canaro,  Argentinië 1941). Elke tango is een herinnering; Elke noot een avontuur; En zijn ritme is een raadsel; Dat vreugde geeft of lijden. Toegang tot het concert kost 8 euro.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter