Matinee
Film Amarcord

Liefhebbers van de Italiaanse film, en in het bijzonder de werken van Federico Fellini, kunnen op dinsdag 29 januari aan hun trekken komen in Theater Ludens, Feithplein Voorburg. Daar wordt om 13.00 uur de rolprent Amarcord van Fellini vertoond. Toegang kost 8 euro. In de hoofdrollen van deze film uit 1973 zijn onder andere te zien Pupella Maggio, Armando Brancia, Magali Noël en Ciccio Ingrassia. 

Is Amarcord het Italië van ooit of het Italië van nooit geweest? In Fellini’s semi-autobiografische meesterwerk over zijn geboorteplaats Rimini doet het er niet toe. Herinnering wordt nostalgische poëzie, waarheid verwaait in de tijd als het pluiszaadje van een paardenbloem. Niets anders dan de tragikomedie van het leven wordt bezongen in deze ultiem volkse, plotloze film over een kuststadje tijdens de fascistenjaren 30. De magische slinger van pittoreske scènes en personages werd glorieus gefotografeerd door Giuseppe Rotunno.  ‘Amarcord’ betekent ‘Ik herinner mij’ in het streekdialect van Emilia-Romagna. 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter