Nieuws
GBLV en VVD blij met behoud Antoniushove

De grootste oppositiepartij GBLV, en de grootste coalitiepartij VVD hebben tevreden gereageerd op het besluit van de HMC-ziekenhuisgroep om ziekenhuis Antoniushove open te houden.

‘Ziekenhuis Antoniushove blijft gelukkig open na besluit bestuur HMC’, aldus GBLV. De partij zegt echter zorgen te hebben over de bereikbaarheid van de spoedeisende hulp in ziekenhuis Westeinde voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg. Ook de kwaliteit van zorg in ziekenhuis Westeinde noemt de partij een ‘aandachtspunt’.

De VVD is ‘opgelucht’ dat Antoniushove openblijft. De liberalen zeggen de verdere ontwikkelingen ‘nauwlettend’ te volgen. De andere partijen reageerden niet. Dat deed ook wethouder Juliette Bouw (zorg) niet.

Dit in tegenstelling tot haar collega Kavita Parbhudayal in Den Haag. Die stuurde meteen een brief aan de gemeenteraad in de Hofstad. De wethouder schrijft daarin onder meer: ‘De aangekondigde koers geeft de sluiting van Bronovo op termijn aan. Dat dit in onze stad emoties oproept, is goed te begrijpen. Het is daarom van het grootste belang dat de uitwerking van deze koers, de besluitvorming hieromtrent en de uitvoering met de grootst mogelijke zorgvuldigheid voor patiënten, medewerkers en buurtbewoners geschiedt’.

‘Ik vind het belangrijk dat het HMC in overleg met direct betrokkenen, waaronder de huisartsen, een keuze maakt over de huisartsenpost Bronovo. Het HMC heeft inwoners in noordelijk Den Haag en de regiogemeenten uitgenodigd voor informatiebijeenkomsten. Ik reken er op dat de uitkomsten daarvan worden meegewogen in het uiteindelijke besluit’.

De voorzitter van de Raad van bestuur van HMC, Paul Doop, zal komende week een werkbespreking hebben met gemeenteraadsleden uit Den Haag om de HMC-koers nader toe te lichten en vragen te beantwoorden. Een bezoek aan de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg is niet voorzien.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter