Volgens de Haagsche Courant was het winnende doelpunt van Allyssa Daal dit seizoen in de uitwedstrijd tegen VV Alkmaar haar allereerste Eredivisietreffer voor ADO Den Haag Vrouwen. In werkelijkheid was het voor haar vorig seizoen in dezelfde wedstrijd op bijna identieke wijze al prijs. Zij treft de Alkmaarders straks graag nog eens in de kampioenspoule van de play-offs.

Na de drie seizoenen in het beloftenteam van ADO Den Haag Vrouwen maakte Allyssa Daal vorig seizoen voor het eerst haar opwachting in de Eredivisie. Net als bij de beloften onderscheidde zij zich al snel als een bijna niet te omzeilen rots in de Haagse verdediging. Over de vorderingen die zij op het hoogste niveau heeft gemaakt, zegt de rechtsback zelf: ,,Op een hoger niveau met betere tegenstanders kun je jezelf weer beter ontwikkelen. Mijn lange pass is echt vooruit gegaan, ik ben fysiek sterker geworden en heb geleerd sneller te handelen.”

Kwam ADO Den Haag Vrouwen vorig seizoen voor het bereiken van de kampioenspoule uiteindelijk één punt tekort, deze keer plaatste het Haagse team zich al ruim voor het einde van de reguliere competitie door een uitoverwinning bij VV Alkmaar. De zelden scorende Allyssa nam uit een hoekschop de winnende treffer voor haar rekening (https://mycujoo.tv/view/highlight/643633?g=1E33w1ATnJdEQ0MBynFkQ5jkOJG&list=1EMB3GIgaRKDPkxcqUZB1sloG1S). Voor haar was dat een geval van déjà vu, want vorig seizoen scoorde zij in Alkmaar ook al eens uit een corner. ,,Ik stond zelfs op precies dezelfde plek en schoot in dezelfde hoek.”

Over de progressie die zij en haar team dit seizoen hebben gemaakt, is Allyssa best tevreden. ,,Ik ben wel geblesseerd geweest, maar in de wedstrijden die ik heb gespeeld, heb ik het redelijk gedaan. En als team hebben wij het supergoed gedaan. want het bereiken van de kampioenspoule was het doel.” Met nog twee wedstrijden in de reguliere competitie te gaan kijkt zij al uit naar de apotheose van het seizoen. ,,Wij gaan er met een goed gevoel in. Wij trainen nu ook super en willen zo hoog mogelijk eindigen, het liefste kampioen worden. Ik denk zeker niet dat dat onmogelijk is.”

In de laatste competitiewedstrijden ontmoeten de vrouwen van ADO Den Haag twee van de drie kandidaten voor de vijfde plek in de kampioenspoule, Heerenveen en PEC Zwolle. De derde kanshebber is VV Alkmaar. Het laat zich raden welke tegenstander Allyssa het liefste in de play-offs treft. ,,Tegen Alkmaar speel ik altijd goed, dus het zou fijn zijn als die het wordt.”

Als het gaat om haar individuele tegenstanders, maakt het Allyssa niet erg veel uit tegen wie zij het moet opnemen. ,,Of een buitenspeler nu super snel is of een goede techniek heeft, je moet tegen iedereen goed kunnen spelen. Ik vind dat wel iets lastiger tegen een speler met veel snelheid, maar kan dan vaak met een sliding de voorzet nog eruit halen.”

Het voetballen combineert Allyssa met een middelbare beroepsopleiding tot doktersassistent. ,,Ik wil graag voor mensen gaan zorgen en zit nu in het derde jaar.” De stages hebben haar geleerd dat er ook veel afwisseling in het werk zit. ,,Ik wil ook veel verschillende dingen doen en je zit als doktersassistente nooit stil.” Als zij haar opleiding heeft afgerond, wil zij nog een HBO-opleiding in de zorg doen.

Hersteld van een knieblessure hoopt Allyssa vrijdag weer van de partij te zijn als ADO Den Haag Vrouwen in het Cars Jeans Stadion Heerenveen ontvang. De aftrap is om 19.30 uur.

(Tekst Roeland Gelink. Foto Peter Looijen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter