Nieuws
Snel besluit over huisartsenpost

Er dient een besluit genomen te worden over de vestigingsplaats van een nieuwe huisartsenpost voordat de spoedeisende hulpafdeling in ziekenhuis Bronovo medio dit jaar sluit. Dat maakte de topman van de HMC-ziekenhuisgroep Paul Doop gisteravond duidelijk in een overleg met gemeenteraadsleden van Leidschendam-Voorburg. De huisartsenpost is nu gekoppeld aan de spoedeisende hulp in Bronovo.

Doop gaf aan dat het niet aan HMC is om te bepalen waar de huisartsenpost komt. Dat is een zaak van de huisartsen zelf. Wel stelde hij dat er een nieuwe post moet komen voor het noordoostelijke deel van Den Haag en Leidschendam-Voorburg. Die post hoeft niet aan een ziekenhuis gelieerd te zijn, aldus Doop, daarmee aangevend dat de post niet persé in ziekenhuis Antoniushove moet komen.

De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg zal medio maart over de zaak praten met de topman van Smash, de organisatie die de huisartsenposten runt, Robert Jansen. Leidschendam-Voorburg kende tot begon 2017 een huisartsenpost in ziekenhuis Antoniushove. Die verdween toen de spoedeisende hulp daar sloot.

De HMC-topman herhaalde dat  zijn organisatie gaat investeren in ziekenhuis Antoniushove. Er komen meer bedden en meer operatiekamers. Er wordt ook gewerkt aan de poliklinieken. Doop gaf wel een ‘winstwaarschuwing’ zoals hij dat noemde: op  termijn zullen de poliklinieken weer kleiner worden.

De aanwezige raadsleden stelden alleen informatieve vragen. Het was CDA’er Stijn Strous die de koppeling tussen huisartsenpost en spoedeisende hulp legde. Sangita Paltansing (PvdA) stelde Doop voor om in Leidschendam-Voorburg, vanwege de vergrijzing, bij alle plannen rond de zorg ook te gaan praten met de Cliëntenraad, Florence en Woonzorgcentra Haaglanden (WZH). De MHC-topman zegde dat toe.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter