Nieuws
Hoop op huisartsenpost

Leidschendam-Voorburg lijkt een optie voor de vestiging van een nieuwe huisartsenpost nu de bestaande post in ziekenhuis Bronovo gaat sluiten. Dat heeft wethouder Juliette Bouw PvdA-gemeenteraadslid Sangita Paltansing laten weten in antwoorden op vragen.

Volgens de wethouder valt in de komende weken de beslissing. Die wordt genomen door Hadoks, onderdeel van Smash dat de huisartsenposten runt. Bouw baseert haar hoop op het feit dat er na de sluiting van Bronovo nog twee huisartsenposten zijn: ziekenhuis Westeinde en ziekenhuis Haga.

De bestuurder heeft inmiddels ook contact gezocht met zorgverzekeraar CZ, leidend verzekeraar in de regio. Daarbij heeft Bouw zorg geuit over de huisartsenzorg in de gemeente en gewezen op de noodzaak nieuwe praktijken te faciliteren.

Verzekeraars zijn verplicht voldoende zorg in te kopen. In Leidschendam-Voorburg zijn er huisartspraktijken die al geen patiënten meer aannemen.

In ziekenhuis Antoniushove was er tot begin 2017 een huisartsenpost. Die sloot de deuren toen de spoedeisende hulp daar verdween. Diverse pogingen om elders in de gemeente een nieuwe huisartsenpost op te zetten mislukten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter