Dit is het programma van theater Ludens in de week van 1 tot en met 5 maart.

 Vrijdag 1 maart: Concert / Makis Seviloglou / Dream Traps. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,00. Liefhebbers van het pure Griekse lied hebben iets om naar uit te kijken, want componist, zanger en bouzoukispeler Makis Seviloglou en zijn band komen na eerdere succesvolle tournees met een nieuw programma naar het theater. Seviloglou behoort tot het beste dat Griekenland muzikaal te bieden heeft. Naast kersvers repertoire van zijn nieuwe album ‘Dream Traps’, hoor je werk van uitstekend ontvangen cd’s als ‘Open Window’ (2017) en muziek van andere geliefde Griekse componisten. “Makis opent het raam van zijn woning en blikt met de luisteraar naar het ongerepte muzikale landschap van zijn geboortegrond in het noorden van Griekenland.” (Heaven over ‘Open Window’)

Zaterdag 2 maart: Cabaret / Kiki Schippers / Waar. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,00. Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieder publiek. Ze kreeg in De Slimste Mens zelfs Maarten van Rossem aan het lachen! Met de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten, de Annie M.G. Schmidtprijs en lovende recensies voor haar debuut op zak waagt ze zich nu aan haar 2e voorstelling: WAAR. Maar waar is ze naar op zoek? Naar het allermooiste lied, de treffendste metafoor, het grappigste verhaal, of gewoon de keiharde waarheid?

 Zondag 3 maart: Jeugdvoorstelling / TG Locals / Aan Tafel (voor kinderen vanaf 2+). Aanvangstijd: 11.00 uur. Toegangsprijs: € 9,50. Kijk, daar is een huisje. Er brandt een lampje.Binnen wordt de tafel gedekt. Wie komt er op bezoek? In deze muzikale voorstelling voor de allerkleinsten delen spelers en publiek een lange tafel. Daar speelt zich een verhaaltje af over een huis, een gedekte tafel en een belangrijke gast. Over heel veel of te weinig hebben en hebberige taferelen. Over samen en alleen en uiteindelijk toch maar delen. In een decor vol verrassingen wordt verteld, gezongen, geproefd en ontdekt. Voor alle kinderen vanaf twee. Voor alle zintuigen. Schuif maar aan!

Dinsdag 5 maart: Lunchconcert / Quartet Quinetique. Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Quartet Quinetique is altijd in beweging en op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. De laatste jaren heeft Quinetique zich toegelegd op concerten waarbij de muziek geïnspireerd is op de locatie en omstandigheden. De leden schreven voor de Vroege Vogelconcerten; stukken over vogels waarbij ook de vogels zelf in speciale improvisatiegedeeltes de gelegenheid kregen zich eens goed te laten horen. Ook stonden ze onder een metershoge berg van grind waarbij het industriële benadrukt werd. Tijdens dit lunchconcert bestaat het programma uit een selectie van deze bestaande en ook enkele nieuwe stukken. Aangezien deze locaties niet aanwezig zijn in de concertzaal zullen essentiële delen hiervan worden meegenomen naar de zaal zodat u zich toch in een andere wereld kunt wanen. Quinetique bestaat uit Vera van der Bie en Peter Grond op viool, Adriaan Breunis op altviool en Jur de Vries op cello.

U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nlDe kassa is geopend van donderdag t/m zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter