Foto Atelier BW5 aan het Zwartepad 5 in Voorburg biedt vanaf morgen, zondag 3 maart, ruimte aan de foto-expositie PROTEST! Deze toont pakkende foto’s van fotojournalist Nick Gammon van demonstraties, met als belangrijke component de demonstratie tegen de Brexit (The Peoples’ Vote March). De officiele opening is zondag rond 14.30 uur door plaatsgenoot Frits Wester. Fotograaf Nick Gammon is geboren in Wales, woont in Amsterdam en begon zijn carrière met een reisreportage in Spanje voor Marie Claire. Zijn verhalen en foto’s zijn gepubliceerd in talrijke tijdschriften en kranten over de hele wereld.

De expositie laat vreedzame, geweldloze demonstraties zien van mensen die normaal gesproken niet snel de straat op gaan. Hun boodschap is daardoor juist extra krachtig. Waarbij het natuurlijk de vraag is of de politiek het signaal dat de demonstranten afgeven ook wil en kan oppakken. Het paradoxale, zo niet het wrange, daarbij is dat de demonstranten iets van de politiek verwachten, maar eigenlijk misschien wel niets meer van de politiek verwachten. Naast foto’s van de Brexit demonstratie zijn er ook foto’s van de demonstraties na de aanslag op Charlie Hebdo (Je Suis Charlie), tegen het wapenbezit in de Verenigde Staten (March for Our Lives), de Anti-Trump Women’s March,  tegen de stierenrennen in Pamplona en  van sekswerkers in Amsterdam. De expositie duurt tot 7 april. De openingstijden zijn vrijdag en zaterdag van 13.00 – 17.00 uur, zondag van 13.00 tot 16.00 uur of op afspraak.

People’s Vote March, London, 20th October 2018. Pro Europe demonstrators march through Park Lane.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter