Dit is het programma van Theater Ludens voor de periode 14 tot en met 21 maart:

Donderdag 14 maart: Cabaret / Trudy Labij & Frans Mulder / ’t Is Nogal Fris Voor De Tijd Van Het Jaar. Aanvangstijd: 14.30 uur. Toegangsprijs: € 19,00. Cabaretier en tekstschrijver Frans Mulder bracht vorig seizoen, naast zijn werk bij theatergroep Purper, een intiem, ontroerend en zeer geestig soloprogramma, waarin hij zonder enige opsmuk vertelde over de ups, downs, tops en flops in zijn persoonlijke, maar ook professionele leven. Trudy Labij, een van Nederlands topactrices en comédiennes én vriendin van Frans, dacht toen zij zijn solo zag: dat wil ik ook. ‘Want’, zei zij, ‘ik wil al een tijdje iets anders dan alleen toneel. Ik wil iets eigens, iets met muziek, iets met een mespuntje ernst en flinke scheut absurdisme.’ Van het een kwam het ander, met deze unieke, eenmalige samenwerking als resultaat. Twee solo’s die naadloos in elkaar overgaan. Trudy Labij en Frans Mulder in een cabaret-, toneelvoorstelling en show met veel humor en zelfspot. Onthutsend eerlijk en meedogenloos geestig. Terwijl ze vertellen en zingen over de levens, liefdes, ouders en carrières van beiden, vinden ze ook nog de tijd om het over het heden en de nabije toekomst te hebben. Want zoals iedereen, filosoferen ze er graag op los. Maken ze zich net als jan en alleman met veel plezier kwaad over zaken waar een mens toch niks aan kan veranderen. Dan zijn ze het maar kwijt. Dan voelen ze zich goed. Dit alles komt samen in een serieus hilarisch programma met als grondgedachte: laten we het samen doen, want…’t Is Nogal Fris Voor De Tijd Van Het Jaar…  Met medewerking van multi-instrumentalist Diederick Ensink

Vrijdag 15 maart: Concert / de Règâhs – De Bètels & de Stenuh! Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,00. Het kon niet uitblijven. Na het verschijnen van de Règâhschèf ‘bes-tof de Beatles’, werd er regelmatig door iemand uit het publiek gevraagd wanneer ‘Bes-tof de Stones’ zou verschijnen. Deze vraag ging soms gepaard met een ondeugende grijns, maar ook wel met een blik van, ‘waag het eens wat onaardigs over de Stones te zeggen!’. Blijkbaar leeft de al oude tegenstelling nog steeds. Je bent óf voor de Beatles óf voor de Stones! Dat moet je natuurlijk nooit tegen de Règâhs zeggen. Die laten zich echt niet in een hokje douwen! De cd ‘bes-tof de Stones’ komt er aan! [Nie verder vertelluh!] Vol verrassend gevoelige liedjes én natuurlijk de nodige Haagse humor! De titel ‘De Bètels & de Stenuh!’ zegt al genoeg! Een programma vol gitaar-technische hoogstandjes, typisch Haagse dialogen en spitsvondige teksten. En dit alles in een onvervalst Spaans flamenco jasje of zoals de Règâhs zelf zeggen Hondagt praucent flamingau! En twee prachtige, professionele flamenco-danseressen maken wat dat betreft het plaatje helemaal compleet! En wie er gaat winnen, de beitel of de steen? Oordeelt uzelf!

Zaterdag 16 maart: Cabaret / Oldenhermanns – UNSEXED. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,00. OLDENHERMANNS gaat in UNSEXED op zoek naar de nooduitgang van de dagelijkse sleur. Lize van Olden en Anna Hermanns wensen zich een ander leven en sleuren je mee in de sex, drugs en rock-’n- roll van de indoorspeeltuin. In een onnavolgbare reeks van scherpe, geestige, harde en ontroerende scènes laten ze de dillema’s van de millennial zien. De twee rennen van zandbak naar darkroom, van hockey- naar nachtclub. Op stiletto’s, op de bakfiets, of kruipend over straat, maar altijd in stijl. De naakte waarheid. Maar dan wel in een designerjurkje. Pijnlijk herkenbaar, confronterend, troostend en (bijna) altijd sexy. Een pleidooi voor het grootse en meeslepende bestaan van alledag. OLDENHERMANNS won in 2014 als OLDENOSBORN Cabaretfestival Cameretten. Ze hebben een geheel eigen stijl die omschreven kan worden als beeldend, absurd en met een grote fysieke overtuigingskracht.

 Zondag 17 maart: Jeugdvoorstelling (verteltheater) / Eric Borias / de Bremer Stadsmuzikanten 4+. Aanvangstijd: 14.00 uur. Toegangsprijs: € 9,50. Het bekende sprookje van Grimm. De koning wil geen koning meer zijn! Het wordt tijd dat zijn zoon, prins Pietertje de 1e de kroon over neemt. En die wil wat graag! Er wordt een wedstrijd gehouden: wie schrijft het mooiste lied voor de nieuwe koning! Iedereen mag mee doen! Het bekende sprookje van de gebroeders Grimm, maar dan een beetje anders. De koning wil geen koning meer zijn! Het wordt tijd dat zijn zoon, prins Pietertje de 1e de kroon over neemt. En die wil wat graag!  Er wordt een wedstrijd gehouden: wie schrijft het mooiste lied voor de nieuwe koning! Iedereen mag mee doen! De oude koning wijst de winnaar aan! Iedereen, denkt de boer,maar dan mag ik ook mee doen! En ik ook! , denkt de oude ezel van de boer. Iedereen is iedereen! ij begint direct te zingen. Ihhaa, Ihhaa! De ezel balkt zo veel en zo lang dat de boer er gek van wordt en het dier van het erf afzet! En zo gaat de ezel op pad naar Bremen,naar het paleis. Om zijn lied te zingen. Maar voor het zover is , ontmoet hij nog een paar vreemde reisgenoten, krijgt hij het aan de stok met een roversbende en vindt hij iets waar de koning erg blij mee is. Eric Borrias is niet voor niets een van de meest gevraagde vertellers van ons land. Al 20 jaar een rete-goeie verteller. Met zijn brede repertoire en groot talent weet Eric Borrias al jaren jong en oud aan zich te binden. Zijn boekbewerkingen en unieke speelstijl worden geroemd. Eric zet het verhaal naar zijn hand, en neemt een uur lang iedereen mee op avontuur zonder boek. “Een rete-goeie verteller”, noemde iemand hem eens.

 Dinsdag 19 maart: Lunchconcert / Noortje Vredeveld / klassiek gitarist. Artiest/gezelschap. Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Noortje Vredeveld rondde in 2015 haar bachelor cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Aan ditzelfde conservatorium behaalde zij in 2017 haar masterdiploma met een zeer goed (9). Daarnaast kreeg Noortje in 2016 de prijs voor beste Nederlandse deelnemer aan het internationaal gitaarconcours Twente. Ze studeerde bij de gerenommeerde gitaristen Johannes Möller en Lex Eisenhardt. Daarnaast volgde ze masterclasses van o.a. GFA winnaar Judicaël Perroy, Grammy winnaar Jason Vieaux en flamencogitarist Eric Vaarzon Morel. U kent Noortje wellicht van optredens op Radio 4, de Uitmarkt, gitaarfestivals en diverse concertlocaties in het hele land. Over haar spel wordt gezegd dat Noortje een ‘zeer persoonlijke klank’ heeft met een ‘prachtige toon’. Naast concerten geeft Noortje ook gitaarlessen. Hiermee wil zij haar plezier en kennis van gitaarspelen overbrengen op kinderen en volwassenen.

U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nlDe kassa is geopend van donderdag t/m zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.  (foto Maarten Ederveen)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter