Nieuws
Gemeentelijke kunst naar museum Swaensteyn

De gemeente stoot 63 kunstobjecten af naar museum Swaensteyn. Dat hebben B&W besloten in het kader van een al lang lopend project om de gemeentelijke kunstcollectie te verkleinen en het beheer van het restant te verbeteren. Om welke objecten het precies gaat is nog niet duidelijk. In het verleden bepleitte de directie van museum Swaensteyn een verhuizing van de huidige vestiging Herenstraat 101 naar Huize Swaensteyn, nu zetel van onder andere de gemeenteraad, Herenstraat  72 – 74. Die verhuizing was onder meer nodig om meer ruimte te krijgen voor de collectie. De gemeenteraad wil echter in Huize Swaensteyn blijven. Er zijn wel vage plannen voor een verbouwing van Herenstraat 72 – 74, maar daar ontbreekt de gemeente het geld voor.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter