Dit is de programmering van Theater Ludens in de week van dinsdag 2 tot en met dinsdag 9 april. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend van donderdag t/m zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

 Dinsdag 2 april:  Lunchconcert / Aafje van Gemert. Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Pianiste Aafje van Gemert studeerde aan het conservatorium van Utrecht bij Alwin Bär en David Kuyken. Ze won de Richard Hol Fonds prijs voor haar bachelor  eindexamen en studeerde met onderscheiding af voor haar master eindexamen. Na haar afstuderen volgde ze samen met mezzosopraan Ellen van Beek een jaar lang masterclasses bij gerenommeerde zangers en liedbegeleiders o.l.v. Udo Reinemann. Voor modern repertoire kreeg ze lessen van Ton Hartsuiker. Aafje verzorgde de afgelopen jaren solo concerten en begeleidde verschillende zangers en instrumentalisten, speelde als pianist in een orkest en in een pianokwartet dat muziek van Simeon Ten Holt ten gehore bracht. Daarnaast heeft ze een bloeiende lespraktijk in Utrecht.

Vrijdag 5 april: Cabaret / Thijs van de Meeberg / Kom nou maar gewoon. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,00. In zijn tweede programma gaat deze winnaar van het Leids Cabaret Festival (jury- en publieksprijs 2015) proberen de ander te begrijpen. Thijs deed deze poging al eerder, maar zijn hoofd werkt niet mee. Want wat denkt hij nu eigenlijk zelf? Welke gedachte is waar? Is Thijs z’n geweten wel zo betrouwbaar? Waar dit eindigt? In een stroom bizarre verhalen over rake ontmoetingen en ontwrichtende gebeurtenissen. Afijn: ‘Kom nou maar gewoon’.

Zaterdag 6 april: Cabaret / Theo Nijland / En de rest is onzin. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,00. Het bevalt Theo steeds beter alleen. En ook het publiek ziet en hoort hem blijkbaar het liefst een avond alleen aan de vleugel. Dat was te merken aan de enthousiaste reacties op zijn laatste solovoorstelling Desalniettemin. In En de rest is onzin scheidt hij, als een ober die aan tafel een zeetong fileert, de zin van de onzin. Hij zingt of zingzegt alles vanuit een totaal ongenuanceerd eigen gelijk, maar altijd scherp en grappig, melodieus en swingend.  Theo Nijland won twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs. In 2015 ontving hij de Groenman-taalprijs.

Zondag 7 april: Jeugdvoorstelling / Kleintje Kaf 4+ / De Snoepfabriek. Aanvangstijd: 14.00 uur. Toegangsprijs: € 9,50. Kwieék, kroetsj, fliep, knars! De Snoepfabriek draait op volle toeren! De heerlijkste snoepjes rollen van de band. De harde werkers Kay Zoet, Zoë Zout, Zacharias Zuur en Ben Bitter doen al jaren met veel plezier hun werk. Maar het roer moet om! China, Rusland en Engeland blazen hun bestellingen af. Deze landen willen iets nieuws, iets fris, iets flitsends! Directrice Rosalita roept daarom de hulp in van haar heimelijke liefde, de snoeplegende Mr. Smaakmaker. Deze glibberige gladjakker laat met zijn moderne (wan-)smaken de boel totaal in de soep lopen. In een ultieme poging de fabriek te redden slaan Zoet, Zout, Zuur en Bitter de handen ineen om het lekkerste snoepje ooit te fabriceren! Het is erop of eronder. Zullen zij De Snoepfabriek weten te redden van de dreigende ondergang!? De Snoepfabriek is alweer de vijfde spetterende muzikale voorstelling van Kleintje Kaf en zit vol met nieuwe liedjes.

Dinsdag 9 april: Matinee / Cinema + / The Appartment. Aanvangstijd: 13.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00.  Komedie van Billy Wilder. Met o.a. Jack Lemmon, Shirley MacLaine, Fred MacMurray, Ray Walston en Jack Kruschen. Klerk C.C. Baxter (Lemmon) leent voortdurend zijn appartement aan zijn bazen van het kantoor uit, die daar hun overspelige activiteiten ontplooien. Daarmee zette Wilder het klassieke patroon op zijn kop; hij volgt in de vijfvoudige Oscarwinnaar niet de tortelduiven, maar de sukkelige, angstige man die ’s avonds alleen terugkeert naar zijn huis, waarin anderen wilde avonturen beleefden toen hij zijn tijd doodde op straat. Toch vindt ook Baxter de nooduitgang richting het echte leven: wanneer hij het liftmeisje (MacLaine) bewusteloos aantreft, beseft hij in deze vlijmscherpe tragikomedie dat er meer is dan carrière maken en ja-knikken.

Dinsdag 9 april : Cinema + / A star is born. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Drama van Bradley Cooper. Met o.a. Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Dave Chappelle en Anthony Ramos. Na een optreden belandt beroemde countryster Jackson Maine (Cooper) in een obscure kroeg, waar hij de onbekende Ally (Gaga) hoort zingen. Hij is zo geïmponeerd dat hij haar meevraagt op tour. Terwijl Ally’s ster rijst, raakt Maines carrière door zijn drankgebruik in het slop. Debuterend regisseur Cooper brengt deze derde remake van het klassieke melodrama uit 1937 rauw en opzwepend in beeld. Als (live) zingende acteur vormt hij bovendien een spetterend duo met Gaga, die verrassend breekbaar acteert. Het verhaal is zo plat als een dubbeltje, dat wel.

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter