Ook in Theater Ludens loopt het seizoen ten einde. Daarom een overzicht met een voorstelling op vrijdag 3 mei, dinsdag 7 mei en donderdag 9 mei. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend van donderdag t/m zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

Vrijdag 3 mei: Concert / Quatro Ventos / Outros Lugares; Aanvangstijd: 20.30 uur; Toegangsprijs: € 18,00. Outros lugares is de titel van het programma van het fadoquartet Quatro Ventos dat in seizoen 18-19 in reprise gaat. De Portugese zanger/gitarist Emanuel Pessanha is sinds twintig jaar de voorman van dit succesvolle fado-ensemble. Na hun jubileum vorig jaar wordt de blik nu gericht op ‘outros lugares’; andere plekken die ter inspiratie dienen voor een gloednieuw repertoire. Nieuw in de gelederen van Quatro Ventos is de Italiaanse toppianist Aki Spadaro. Emanuel Pessanha is geboren op het eiland São Miguel, deel van de Portugese eilandengroep de Azoren. In 1991 vond hij zijn thuishaven in Nijmegen. Het is dan ook in Nederland waar hij met Quatro Ventos de belangrijkste podia bereikt (oa. 2x Concertgebouw Amsterdam). Buiten Nederland weet de groep tevens successen te boeken in Portugal, Zwitserland, Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland en de Verenigde Staten. Eén van de smaakmakers is Rafael Fraga, meester op de klassieke Portugese gitaar. Fraga [Lissabon 1978] is, naast begenadigd musicus, tevens actief als componist, tekstschrijver en arran-geur (oa. voor het Nederlands Blazers Ensemble). Hij werkte met grootheden als Ana Moura, Carlos do Carma en Nuno Judice.

Dinsdag 7 mei: Matinee / Cinema + / Les Vacances de Monsieur Hulot (Frankrijk 1953); Aanvangstijd: 13.00 uur; Toegangsprijs: € 8,00. Komedie van Jacques Tati. Met o.a. Jacques Tati, Nathalie Pascaud en Micheline Rolla. De eerste speelfilm waarin regisseur-schrijver-acteur Tati in de huid kruipt van de zwijgzame, goedaardige maar onhandige Monsieur Hulot, is een heerlijke aaneenschakeling van eigenaardige maar vooral geestige gebeurtenissen in een badplaatsje waar Monsieur Hulot voor een vakantie neerstrijkt. Tati maakt zowel in beeld als geluid onnavolgbaar gebruik van zijn omgeving, een techniek die hij in latere films zou perfectioneren. Misschien wel Tati’s beste, maar het is moeilijk kiezen tussen Jour de fête, Mon oncle en Playtime. Gefilmd op locatie aan de monding van de Loire in Saint-Marc-sur-Mer, waar Monsieur Hulot vanaf 1997 voor zijn geliefde Hôtel de la Plage in brons van het uitzicht genietgebruikmaken, belt u dan uiterlijk één dag voor de filmvoorstelling naar Woej (070-3863113).  Het aantal plaatsen voor het vervoer is beperkt. Reserveert u dus zo spoedig mogelijk.

Donderdag 9 mei: Concert / Mrs. Einstein / WANTED (try out); Aanvangstijd: 20.30 uur; Toegangsprijs: € 20,00. Het gaat goed met de Nederlandse koe. Het platteland is ongekend populair. Daarom komen voor het eerst sinds 1952 de wereld cowboydagen naar Nederland. En Mrs. Einstein maakt daar deel van uit. In een land vol cowboys, indianen, goudzoekers, pelsjagers, schurken en ontdekkingsreizigers is er geen plaats voor vier (niet geheel onappetijtelijke doch middelbare) zangeressen. Hun schitterende meerstemmigheid en bijzondere arrangementen helpen niet als je oog in oog staat met een kudde koeien. Maar gewapend met hun voorliefde voor countrymuziek en talent voor krankzinnige situaties weten ze dwars door dit onontgonnen gebied tóch een spoorlijn aan te leggen. Ze trekken met een gezongen spaghettiwestern langs de Nederlandse theaters. En overal waar ze komen, geven ze een politiek incorrecte cursus tot cowboy. Lassowerpen, line-dansen en rodeo-stier berijden; het zit allemaal in het pakket.De vier stadse cowboys zullen moeten leren leven zonder kookeiland en afzuigkap, zonder natuurwinkel en mét hun gluten- en koemelkallergie. Of dat goed afloopt? Mrs Einstein wordt gezocht. Overal. WANTED.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter