De medewerkers van Stadsbeheer hebben weer een Groentip samengesteld. ,,In het Voorburgse park ’t Loo is op dit moment het Groen Zuringhaantje erg actief. In de enorme bladeren van de Zuring vallen direct de gaten op. Ze snoepen wat af met zijn allen. Wanneer je zo’n kevertje tegenkomt met een erg gezwollen achterlijf dan weet je, het is een vrouwtje en de eitjes komen eraan! Die plakt ze vast aan de onderzijde een het blad. De donkergekleurde larven komen niet lang daarna uit. Wanneer de larven aan het eind van hun ontwikkeling zijn, kruipen ze de grond in en verpoppen ze in de bodem. Per jaar kunnen er wel drie generaties voorkomen. De laatste generatie wacht de winter af in de “warme” bodem om vervolgens de cyclus volgend jaar weer voort te zetten. Welkom in ons park gulzige eter!”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter