Mening
Minks wekelijkse column: Voordeel van de twijfel

,,Een grote Weizenbier broer”, ik was zijn broer niet en had geenszins het onmogelijk ideaal dat ooit te willen worden. Bij sympathie-vergarende titels met de strekking van broer, vriend of zoiets schieten mijn argwaanstekels beroepsmatig overeind. Ik aarzel maar geef hem het voordeel van de twijfel.

Contant laten betalen zou tegen mijn gevoel van gelijke monniken gelijke kappen ingaan dus ik maak een bonnetje voor ‘Rashid’. Hij neemt er nog 1 en nog 1 en geeft Saul en Tjeerd, die tussen het darten door af en toe een woordje met hem wisselden, ook twee bier. Een whisky wordt gelukkig door de speertjeswerpers overgenomen.

Buiten roken en ineens is hij weg, er achter aan, nooit meer gezien. Volgende keer maar weer geen gelijke kappen dan? Klotezooi. Toch een smet op deze mooie zomerzaterdag, zo heel erg jammer.

Diep in de nacht, moegestreden met een kaars een parkeerplek in mijn buurt gevonden. Zeulend met de was, een tas en een jas naar huis. Midden op de rijbaan zit ze op haar knieën bij een omgevallen fiets. Ik blijf op afstand staan kijken naar de ontwikkeling, het is een ramp.

Bloed in haar gezicht en redelijk verdwaast door drank of drugs. Prutsend met de moed der wanhoop zegt ze door haar tranen heen: ,,Mijn ketting ligt er af.” ,,Gezien de gesloten kettingkast komt die er vanavond niet meer op meisje, zet die fiets op slot en neem een taxi.”

,,Van mijn moeder gehad, laat ik niet staan, dan pikken ze hem.” Ik taxeer haar en probeer op een zo vaderlijk mogelijke manier: ,,Ik besef dat het midden in de nacht is en ik een vreemde man ben maar ik kan je met fiets en al thuis brengen meisje, zeg het maar.”

Zij taxeert mij, wikt, weegt en neemt het voordeel van de twijfel. Bij het instappen ontwaar ik door haar zomerkleding heen een prachtig figuur, gelukkig ben ik geen psycho, of ……….????

Til haar ijzeren ros in Den Ouden Neel’ s koets en we rijden. De lift-stilte-spanning doorbreken we met wat studiegeleuter. Zet haar voor de deur af: ,,Lekker slapen meisje en minder drinken.” ,,Wat een mazzel heb ik vanavond, bedankt” zegt ze duidelijk opgelucht en geeft me spontaan een zoen, ze stinkt naar drank.

(Tekst: Mink Out. Meer: www.conck.nl)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter