ADO Den Haag heeft de nieuwe tenues voor het seizoen 2019/2020 gepresenteerd. De nieuwe kleding is vanaf morgen, dinsdag 2 juli, om 12.00 uur verkrijgbaar in de Fanshop in het Cars Jeans Stadion. De tenues en de rest van de nieuwe kledingcollectie zijn ook aan te schaffen in de webshop en de verschillende fanpoints.

De gele banen in het thuisshirt zijn ten opzichte van vorig jaar breder en duidelijker gemaakt, maar groen blijft wel dominant. Het streepjesmotief dat eerst in de gele banen verwerkt was, is nu in een andere vorm over het hele shirt getrokken. De kraag bevat een witte lijn in de V-hals. Die lijn komt ook terug op de mouwen, die een iets bredere rand hebben gekregen. Een fraai detail is de transparante Haagse ooievaar op de achterkant van het shirt.

Andere nieuwe details zijn de teksten ‘Wie eens ons shirt mocht dragen, vergeet dat maar niet zo!’ (een passage uit ‘ADO zet in uw krachten’) en de kernwaarden ‘Strijd, Passie, Haagse bluf’ aan de binnenkant van de nek. Op de achterkant van het shirt staat weer ‘Onze Trots’ en aan de onderkant van het shirt zit ditmaal een ronde badge met daarop ‘2019/2020’. Het broekje past in kleurverhouding bij het shirt, de sokken bestaan deels uit horizontale banen en worden gesierd door de tekst ‘Since 1905’.

Het uit shirt is opnieuw van kleur veranderd, met het goed gewaardeerde zwarte keepersshirt van vorig seizoen als inspiratiebron. Het shirt is in de basis zwart, met een iets lichtere tint bij de schouders. Net als vorig jaar is er sprake van een horizontaal lijnenspel, met ditmaal een mintgroen-grijze overloop van rechts naar links. Het uitshirt heeft zodoende een soort ‘after eight’-kleur. In het uitshirt komen vrijwel alle details uit het thuisshirt terug. Ook hier staat ‘Since 1905’ op de kousen. Het tweede uitshirt van komend seizoen is zeer ‘clean’. Het is een volledig wit tricot, met een groene rechtermouw en een gele linkermouw. De meeste details van het thuisshirt komen ook weer terug in dit tweede uitshirt, dat eveneens als bekershirt bedoeld is. Het broekje en de sokken zijn ook wit, met geel-groene accenten.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter